Övrigt kampsportsrelaterat

Kick och thai - vilken är skillnaden?

2017-04-06 06:21 #0 av: Skorpion76

Är det någon som vet vad det 'r för skillnad mellan kickboxning och thaiboxning? Eftersom båda två varianterna innehåller moment av sparkar låter det som att det skulle vara samma sak.  

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl
2017-04-08 18:11 #1 av: tlover

Thaiboxning är hårdare tex så får man armbåga i thaiboxning och förr fick man inte knäa och clincha i kickboxning heller

http://www.kickboxning.se/faq/

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2019-10-14 11:01 #2 av: kokospalm

Passar på att bumpa den här tråden i fall någon annan läser den och undrar vad trådfrågan är. Glad

Det som inte har tagits upp i tråden hittills är att kickboxningen består av olika klasser (FC, LC, LK och K1 sam KL)  som i sin tur består av olika tävlingsregler. 

FC är den mer ursprungliga klassen som enbart tillåter sparkar ovanför midjan, man får inte knäa och naturligtvis inte heller clincha motståndaren.  Detta gör att klassisk kickboxning har en stance som är ganska lik vanlig boxning faktiskt. 

K1 är mest likt thaiboxning med den skillnaden att man bara tillåter clinch i 5 sekunder. 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kickboxning 

Thaiboxning har också  olika klasser (A, B och C), men dessa syftar mest på graden av skydd och har få olika tävlingsregler. 

Kick- resp. thaiboxning har även olika bedömningssystem.  Där har jag dock för dåliga kunskaper om för att uttala mig säkert.   

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.